NetTrainer

I NetTrainer spiller du Syd og spiller mod to modstandere Øst og Vest. Øst og Vest styres af en computer.
Øst og Vest spiller 'rent', forstået således, at de er indbyrdes uafhængige og træffer beslutninger udfra følgende informationer:
Så kort sagt kan man sige, at Øst og Vest altså IKKE snyder, ved at 'kigge' i hinandens eller dine kort (undtagen i Nolo Ouvert); men benytter algoritmer, som udelukkende baserer sig på egne kort og al 'offentlig kendt' information om spillet. Disse grundlæggende regler kalder jeg for NetTrainers Dogmeregler.
Pt. benytter Øst og Vest ikke tilfældighedsgenerator (f.eks til at vælge mellem at spille Dame eller Konge i samme farve); men det kan komme på tale senere. Ligeledes tager Øst og Vest ikke tidligere afviklede spil i betragtning; men det vil principielt være i overensstemmelse med dogmereglerne at indføre dette.
Der benyttes ikke maskinlæring til at forbedre spilstyrken.

I ethvert spil nyvaskes kortene og gives efter den sædvanlige 3 + 3 +....+ 3 metode.

Kort som spilleren vælge at bytte, fjernes fra håndkortene og lægges i første omgang på bordet. Øst og Vest ser ikke disse kort; men modtager udelukkende antallet af byttede kort; når Syd trykker på 'Byt'.

NetTrainer er i høj grad konstrueret i tråd med l'Hombre som den spilles i l'Hombreklubben De 5 Matadorer.
I De 5 Matadorer spilles en klassisk Rasle-l'Hombre uden narrestreger som beskrevet af Aksel J. i hans udmærkede bog.
I klubben benyttes følgende rangering og afregning som også benyttes i NetTrainer:
MeldingRangVundetBetKruk
Pas0n/an/an/a
Spil11-1-2
(Købe-) Nolo21-1-6*
Bedre spil21-2-2
Tourné32-2-3
Tourné respect43-3-4
Solo54-4-5
Solo Kulør65-5-6
Ren Nolo65-5-7
Nolo Ouvert76-8-8
Købe-Nolo op til -6 (En kruk med 2-5 stik giver -3,..,-6 point).

Bemærk at afregningen er anderledes end Dansk l'Hombre Unions turneringsregler (Dansk l'Hombre Union).
Iøvrigt bør man bemærke:
Et Spil skal specificeres med trumf eller forhøjes til Bedre spil, (Købe-) Nolo eller Tourné. (Man kan således gøre Spar til trumf ved at vælge Bedre spil).

Ved Solo skal der specificeres trumf (Hjerter, Ruder eller Klør); men man kan ikke melde Spar eller forhøje til Solo Kulør.

Udvikling af NetTrainer

NetTrainer er et hobbyprojekt og udviklingsindsatsen er meget ujævn.
Ændringer på vej
Jeg prøver at rette deciderede fejl så hurtigt som muligt. Ellers har jeg kig på: Jeg foretager ændringer her i web-løsningen og annoncerer løbende hovedpunkterne i 'Pop-up Nyhederne'.
Det er min plan forsat at holde den gamle java baserede udgave opdateret, i det omfang tiden tillader det.
Umiddelbart - og det er et designmål - benytter web- og javaudgaven rigtig meget af samme kodebase og adskiller sig mest i brugergrænsefladen. Men du kan roligt regne med, at nyheder og forbedringer først finder vej til webudgaven.

Det kan ske, at en opdatering har utilsigtede virkninger. Hvis du oplever det, så giv besked.

Større nye ændringer

Ændring i afregning
I mange år benyttede klubben en log til afregning. I løbet af aftenen blev spil og resultat for kontraktvinder noteret i en log og ved afslutning af spillet blev resultatet gjort op. Således kunne man se resultat i loggen som Syd 109, Øst 106 og Vest 112. Dvs det samlede resultat blev Syd: 0, Øst: -3 og Vest: +3.
En større nyordning fandt sted for en del år siden, hvor skrive arbejdet blev erstattet med løbende udveksling af jetoner. Efter hvert spil modtager vindere sin gevinst direkte fra modspillerne, såfremt spillet er vundet. Er spillet derimod tabt, afleverer spilføreren jetoner til begge modspillere.
NetTrainer er nu tilpasset disse nye tider, og alle spillere starter med 25 jetoner på bordet.

Licens

NetTrainer og netlhombre.dk stilles tilrådighed af Henrik Gliese Pedersen, der er indehaver af alle rettigheder. Du kan verderlagsfrit spille på netlhombre.dk. Du må gerne linke til netlhombre.dk og alle tilhørende undersider. Ønsker du andre anvendelser, skal du have en aftale med Henrik Gliese Pedersen.