E-l'Hombre

E-l'Hombre giver mulighed for, at tre spillere kan spille l'Hombre med hinanden via internettet.

Hvordan gør man?

Der er to muligheder:
Åbent bord
Her checker du ind på et ledigt bord og spiller mod dem der dukker op. Hvis du er heldig, er der allerede to spillere klar ved bordet, ellers må du vente til der kommer to.
Du skal blot angive dit navn og så bliver du ført ind til spillebordet. Du kender ikke dine modspillere og du kan ikke styre, hvem du kommer til at spille mod.
Aftalt bord
Man skal starte med at være tre personer, der gerne vil spille sammen. Man skal så vælge en 'bordformand' og aftale et tidspunkt, hvor man gerne vil spille.
Brug 'E-l'Hombre' i menuen:
 1. Bordformanden skal til aftalt tid åbne et 'spillebord'.
  • Bordformanden åbner et bord ved brug af menuen 'E-l'Hombre'.
  • Vælg 'Opret nyt bord'.
  • Skriv bordnavn og eget navn i de to felter.
   (Begge navne vil blive vist på spillebordet, så vær forsigtig med øgenavne)
  • Tryk på knappen 'Opret'.

  Bordformanden får en nøgle - en 4 cifret kode - som han skal give til modspillerne før de kan foretage check-in. Og det er en god ide også at fortælle dem bordnavnet, hvis I ikke benytter et fast navn.
 2. De to modspillere skal, når de har fået nøglen fra bordformanden, foretage check-in.
  • De kommer ind til check-in ved brug af menuen 'E-l'Hombre'.
  • Vælg 'Check-in ved bord' og find så bordformandens bord i listen med borde.
  • Skriv nøglen i nøglefeltet og eget navn i navnefeltet.
   (Dit navn vil blive vist på spillebordet, så vær forsigtig med øgenavne)
  • Tryk på knappen 'Check-in'.
 3. Når alle tre er kommet ind til bordet, så er det blot at spille. Bordformanden skal give kort i første runde.
(Den lidt bøvlede proces med nøgle, er for at forhindre at nogen 'bryder ind' og generer dem, der har aftalt at spille, ved at tage en plads før de aftalte spillere får udført check-in)

Når bordformanden har åbnet bordet, så har de to modspillere en time til at foretage check-in. Så længe bordformanden bliver enten på siden, hvor nøglen er vist eller på selve spillebordet, så er bordet aktivt. Hvis spillet ikke er begyndt efter en time, kan man risikere, at bordet bliver lukket og slettet af systemet, for at gøre plads til andre spillere. Det er ikke muligt at reservere et bord; men indtil videre er systemet ikke begyndt at løbe tør for borde.

Hvis I løber ind i tekniske problemer, så er det en god ide at kontrollere om I benytter samme version af NetPlayer - det skal I. Versionsnummer står på spillebordet. Prøv evt at åbne et nyt bord og check in til det, og så genindlæs spillebordet, før I spiller første spil.

Hvilke regler

E-l'Hombre benytter på åbent bord altid reglerne fra Dansk L'hombre Union. På Aftalt Bord er default Dansk L'hombre Unions regelsæt ; men man kan vælge at bruge De 5 Matadorers regler - som stadig bruges i NetTrainer. Begge regelsæt et beskrevet i menuen 'Om l'Hombre'.
Brugergrænseflade i E-l'Hombre er stort set som i NetTrainer, men findes i øjeblikket kun i den udgave, der er optimeret til brug på PC (stor skærm).
En forskel mellem E-l'Hombre og NetTrainer, er at spilfører har mulighed for at vinde ved at lægge en sikker hånd ned. Det kræver naturligvis at modspillerne anerkender, at hånden er en sikker vinder, ellers skal der spilles videre. Jeg er sikker på, at mange vil være glade for at undgå at være tvunget til at spille 'bedstefar', efter at have fået et stik og så have fire matadorer tilbage på hånden.

Vær opmærksom på, at i E-l'Hombre bliver kortene altid vasket godt og givet lynhurtigt. Man kan derfor nå at spille flere spil end på en spilaften med rigtige kort. Der føres også regnskab helt automatisk. E-l'Hombre kontrollerer løbende, og slår hårdt ned, hvis man fejlagtigt kommer til at spille et kort af ugyldig kulør; men kontrollerer ikke om man spiller med hovedet under armen. Man kan heller ikke fumle eller tabe et kort eller to på gulvet og det er en dårlig ide at forsøge at bide hul i Spadille i ærgelse over at blive nedspillet.

Gode råd

Hvis man sidder hver for sig, er det en god ide at benytte f.eks WebEx, Meet, Skype, Messenger, zoom eller andet til at snakke og grine sammen undervejs, eller hvis der opstår et teknisk problem... Men en sms eller et telefonopkald kan også være til hjælp.

E-lHombre - NetPlayer?

E-l'Hombre spilles med et program, som hedder NetPlayer. Hvis du oplever fejl, vil jeg meget gerne høre om det.